Choď na obsah Choď na menu
 


Zdravé oči

23. 3. 2022

Vážení rodičia poskytujeme Vám informáciu

Vedenie školy zaregistrovalo našu MŠ

 do projektu,

boli sme úspešne vybratí.

 

Zdravé oči už v škôlke je program s celoslovenským pokrytím zameraný na preventívne merania zraku v materských školách.

„Zdravé oči už v škôlke“ je program, v rámci ktorého sa v materských školách po celom Slovensku kontrolujú zrakové parametre u detí a ktorý pomáha včas odhaliť existujúce či začínajúce sa očné poruchy.

Skríningové merania zrakových parametrov realizujeme deťom od 3 do 6 rokov bezdotykovo autorefraktometrom, ktorý dokáže s vysokou mierou spoľahlivosti odhaliť existujúce alebo začínajúce vývinové poruchy zraku.

Pritom práve včasné diagnostikovanie týchto porúch je pre ich korekciu či úplné vyliečenie kľúčové.

Projekt Zdravé oči už v škôlke je určený materským školám, rodičom detí v predškolskom veku i zamestnávateľom, ktorým nie je ľahostajná starostlivosť o ich zamestnancov a ich rodinných príslušníkov.

 

V rámci programu bude priamo na materskej škole  

preventívne merania zraku detí

 

TERMÍN : 29.3.2022 - 10:00 hod.

POTREBUJEME k  tomu :

Informovaný súhlas rodiča - zabezpečia triedne učiteľky

 

MERANIE ZRAKU : 

Deti absolvujú bezbolestné a bezkontaktné meranie zraku a každé z nich dostane certifikát, s ktorým v prípade nálezu rodič môže navštíviť detského očného lekára.

Preventívne meranie zrakových parametrov prístrojom Plusoptix má diagnosticko - informatívny charakter, a že nenahrádza odborné vyšetrenie u detského očného lekára.

Takéto merania zraku pomáhajú dohľadať veľmi konkrétnu skupinu detí, ktoré by mali navštíviť detského očného lekára, aby sa následne stanovila konečná diagnóza a odporučila prípadná liečba.

 

Ďalekozrakosť, krátkozrakosť, nerovnakosť zreničiek či nerovnomerné zakrivenie rohovky. Aj takéto poruchy zraku vie odhaliť autorefraktometer, špeciálny prístroj, ktorý používajú odborne vyškolení pracovníci ÚNSS v rámci projektu „Zdravé oči už v škôlke“.

 

 

 

Takéto merania zraku pomáhajú dohľadať veľmi konkrétnu skupinu detí, ktoré by mali navštíviť detského očného lekára, aby sa následne stanovila konečná diagnóza a odporučila prípadná liečba.

Veríme, že sme vás týmto programom potešili a lebo na zdravých očkách detí nám záleží.