Choď na obsah Choď na menu
 


Zápis do MŠ 2022-23

20. 4. 2022

Zápis do materskej školy na školský rok 2022/2023 sa uskutoční v dňoch 09. do 13.mája 2022 v čase od 10,30 00 hod do 11,30 hod. 

Osobná forma podávania žiadostí o prijatie dieťaťa sa bude organizovať aj za prítomnosti detí, prípadnú zmenu danej situácie zverejníme tu na web-stránke materskej školy.
Informácie o možnosti  -  nahliadnutie do priestorov materskej školy zverejníme pred zápisom podľa  aktuálne platných usmernení a nariadení týkajúce sa epidemiologickej situácie.

Na zápis si doneste so sebou k nahliadnutiu rodný list dieťaťa a občiansky preukaz zákonného zástupcu.

Spôsob podávania žiadostí:

Deti sa do materskej školy prijímajú na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu s potvrdením  zdravotnej spôsobilosti dieťaťa, ktoré obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní. 

Podmienky prijímania detí:  upravuje § 59 zákona 209/2019 – pre predprimárne vzdelávanie

Prednostne sa prijímajú deti, ktoré dovŕšia päť rokov veku do 31.8.2022, teda budú plniť povinné   predprimárne vzdelávanie a patria do spádovej oblasti našej materskej školy.

* V materskej škole sa prijíma spravidla dieťa od troch rokov jeho veku, výnimočne možno prijať dieťa od dvoch rokov jeho veku na predprimárne vzdelávanie, ak sú v materskej škole vytvorené vhodné kapacitné, personálne, materiálne a iné podmienky. Tieto deti možno prijať len vtedy, ak sú uspokojené žiadosti zákonných zástupcov detí, ktoré dovŕšili piaty rok veku, deti pokračujúce v plnení povinnej školskej dochádzky ako aj deti vo veku od 3 rokov.

* Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, k žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie sa prikladá aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast. 

 

Ostatné podmienky prijímania detí

V prípade voľných kapacít, pri zvýšenom záujme zákonných zástupcov o prijatie detí, budú prednostne prijaté deti:

- ktoré dosiahnu 5 rokov veku do 31. 08. nasledujúceho kalendárneho roku,

- ktoré dosiahnu 4 roky veku do 31. 08. nasledujúceho kalendárneho roku.

* v prípade, ak je zvýšený záujem zákonných zástupcov o prijatie detí do MŠ, nesmie sa uprednostniť dieťa mladšie ako tri roky pred prijatím starších detí , lebo prijímanie detí mladších ako 3 roky má byť v súlade so školským zákonom výnimočné.

 

Rozhodnutia o prijatí/neprijatí:

O prijatí/ neprijatí dieťaťa do materskej školy rozhodne riaditeľka školy v súlade s § 59 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní, najneskôr do 15. júna 2022.

stamp.png

Zákonným zástupcom bude rozhodnutie zaslané doporučene poštou, prípadne bude vydané osobne.

Budeme Vás o všetkom informovať.

 

 

 

Čo by malo dieťa zvládnuť pred nástupom do materskej školy:

* zaobísť sa na kratší čas bez blízkej osoby
* vychádzať s inými deťmi, vedieť sa deliť s ostatnými
* mať základy samoobslužných návykov, ako sú obliekanie, obúvanie, stolovanie a hygienické návyky ( bez plienky ! )
* mať kladnú predstavu o tom, čo ho čaká v novom prostredí 
* vedieť komunikovať