Choď na obsah Choď na menu
 


Podmienky vstupu do budovy MŠ

6. 1. 2022

Vec: Usmernenie k vstupu cudzích osôb do priestorov materskej školy podľa § 24 ods. 4 zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Pokyny pre návštevníkov sme upravili podľa Usmernenia a znenia Školského semaforu aktualizovaného dňa 29. 11. 2021 tak, aby sa zvýšila ochrana zdravia všetkých detí ale aj zamestnancov materskej školy nasledovne:

VSTUP DO BUDOVY MŠ JE OD 1.12.2021 POVOLENÝ LEN OČKOVANÝM OSOBÁM ALEBO PO PREKONANÍ COVID -19 (po prekonaní ochorenia v období pred nie viac ako180 dňami)

Za dodržanie podmienok pre vstup zodpovedá každý rodič alebo návštevník školy, nakoľko zamestnanci MŠ nemajú kompetenciu ich kontrolovať.

Riadime sa dokumentom: ŠKOLSKÝ SEMAFOR v školskom roku 2021/2022 vydaným MŠVVaŠ SR.

„Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný).“

(aktualizovaný školský semafor zo dňa 26.11.2021, Základné prevádzkové pokyny)

Do budovy MŠ môže vstúpiť len 1 osoba (nie 2 obidvaja rodičia),ktorá privádza dieťa do MŠ a spĺňa podmienky OP – očkovaný, prekonaný.

Dodržujte pokyny:

- použijete respirátor na prekrytie úst a nosa

- dezinfikujte si ruky, aj dieťaťu,

- v priestoroch sa zdržujte len nevyhnutný čas - maximálne 10 minút v obmedzenom počte (v šatni najviac 2 rodičia), dodržuje odstupy,

- je zakázané sa zdržovať v priestoroch MŠ, ak dieťa chcete prevziať skôr, musíte sa dohodnúť s triednymi učiteľkami a čakať pred budovou, kým Vás oslovia a dieťa si môžete prevziať.

- odporúčame rodičom individuálnu dohodu s triednymi učiteľkami.