Choď na obsah Choď na menu
 


Code Week - Európsky týždeň programovania

10. 8. 2023

Európsky týždeň programovania je nezávislá iniciatíva, ktorej cieľom je priblížiť každému programovanie a digitálnu gramotnosť zábavnou a pútavou formou.

7. – 22. októbra

Európsky týždeň programovania je dobrovoľnícke hnutie, ktoré vedú ambasádori– poprední učitelia a nadšení programátori z celého sveta. Toto hnutie podporuje Európska komisia a ministerstvá školstva krajín Európskej únie a západného Balkánu.

V centre európskeho týždňa programovania stojí komunita dobrovoľných organizátorov aktivít, tzn. učiteľov, školiteľov, programátorských klubov, knižníc, súkromných spoločností, rodičov a mimovládnych organizácií. Svoj čas, energiu a zručnosti využívame na to, aby sme čo najviac ľuďom v Európe a vo svete priblížili výpočtové myslenie, programovanie, robotiku, prácu s hardvérom, informatiku a digitálne zručnosti.

Kódovanie a programovanie predstavujú kľúčové kompetencie, ktoré  deťom otvoria nové možnosti. Do týždňa kódovania sa pravidelne zapájame od roku 2019. Koordinátorkou je Zuzana Krivaneková.

Členovia komunity európskeho týždňa programovania komunikujú, vymieňajú si informácie, učia sa jeden od druhého a spoločne si budujú vedomostnú základňu. Sme spojení a navzájom sa podporujeme. Zdieľame zdroje, myšlienky a osvedčené postupy. Podporujeme partnerstvá a zdieľanie vedomostí.

Cieľom podujatia EU Code Week 4 All challenge je spájanie krajín a komunít. Pomáha šíriť pozitívnu energiu a spája ľudí , ktorí sa od seba môžu niečo naučiť.