Choď na obsah Choď na menu
 


List pre dieťa – mamička, ocko prosím Ťa prečítaj mi ho.

18. 9. 2014

Svet farieb, hier, fantázie, absolútnej dôvery a bezpečnosti. 

Radosti i starosti so zvládnutím prvých povinností a krôčkov k dospelosti. 
Prostredie, v ktorom sa malý človiečik formuje na veľkú osobnosť. 
Zázračný detský svet, ktorým okrem rodiny je aj prostredie materskej školy. 
 
Keď prídeš s mamičkou alebo s ockom k nám do škôlky, bude na teba čakať a tešiť sa pani učiteľka. 
Niektoré deti budú ešte len prichádzať. Pani učiteľka je Tvoja priateľka a preto jej môžeš povedať všetko čo sa Ti páči alebo aj nepáči, čo Ťa bolí. 
Do škôlky príde veľa detí a preto sa nemusíš báť, že tam budeš sám. Môžeš si nájsť veľa nových kamarátov, s ktorými sa budeš hrať. Prídeš do triedy a uvidíš tam veľa hračiek : bábiky, autá, kocky, skladačky, lopty, kočíky a veľa iných, sú pre všetkých. Aby si bol šikovný a zdravý, pani učiteľka pre vás všetkých pripraví krásne hry na medveďa, na zajačika a iné zvieratká a tiež si zacvičíš. V škôlke sa naučíš všetko, čo má správny škôlkar vedieť a dozvieš sa všeličo nové.
Naučíš sa pekné básničky a pesničky, ktoré môžeš recitovať, či spievať svojej mamičke a ockovi. Každý deň pôjdeme na prechádzku, budeme sa hrať aj na školskom dvore, sú tam preliezačky, šmykľavky či pieskoviská hojdačky, vláčik i lavičky. Pred obedom príde k tebe a k Tvojim kamarátom druhá pani 
učiteľka, aj ona sa na Teba teší. 
Chutné a zdravé jedlo u nás pripravujú tety kuchárky a o čistotu sa stará teta upratovačka. Po obede Vám pani učiteľka prečíta rozprávku, aby ste si mohli dobre oddýchnuť a pospinkať si. Keď sa zobudíš naješ sa potom sa budeme spolu rozprávať a hrať sa, až kým nepríde mamička alebo otecko pre Teba. 
Všetko čo si zažil v škôlke im môžeš potom porozprávať.